O nama

O nama

Ocjene članaka: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
"Udruženje - Klub sporta i rekreacije za sve" vrijedno promoviše badminton, kao olimpijski sport i broj članova se svakodnevno povećava.
 
"Sarajevo badminton" je projekat Udruženja koji je prvenstveno usmjeren na promociju važnosti vježbanja u svrhu održavanja vitalnosti organizma.
 
Za "Sarajevo badminton" primarna ciljna skupina su sportski neaktivne osobe.
Kroz projekat rekreativnog igranja badmintona, pokušavamo sportsku rekreaciju približiti što većem broju stanovnika Sarajeva.
Ono što "Sarajevo badmitnon" odvaja od drugih amaterskih klubova je socijalizacija članova, aktivno druženje nakon treninga i termina, promocija porodične sportsko-rekreativne aktivnosti, uključivanje žena i djevojaka u sport, te afirmacija davno izgubljenog "amaterskog duha".

O Badmintonu

Badminton je sport koji se igra reketom, a u kojem se susreću ili dva pojedinca ili dva para. Igrači igraju na svojoj strani pravokutnog terena podijeljenog mrežom po sredini. Igrači reketom udaraju badmintonsku lopticu tako da pređe mrežu i padne u suprotnu polovicu terena, a s ciljem da je protivnik ne uspije vratiti. 

Search

Facebook

facebook_page_plugin